Αγορές

Σε τεντωμένο σχοινί το χρηματιστήριο


Στο κόκκινο κινήθηκαν και τερμάτισαν σήμερα όλοι οι δείκτες του ΧΑ, επιτείνοντας την αβεβαιότητα για την περαιτέρω πορεία  τους σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Νευρικότητα, διακυμάνσεις και χαμηλός τζίρος ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η αγορά παραμένει σε τεντωμένο σχοινί, με μεγάλη πιθανότητα διόρθωσης.

Οι εκτιμήσεις Κομισιόν, ΟΟΣΑ και διεθνών οίκων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα επιμέρους στοιχεία του νέου προϋπολογισμού, οι εξελίξεις στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και τα αποτελέσματα 9μήνου των τραπεζών είναι οι βασικοί καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος.

 Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν απόψε Εθνική- Eurobank (και αύριο η Πειραιώς) θα αξιολογηθούν από την αγορά στην αυριανή συνεδρίαση, όπου οι τραπεζικές μετοχές θα δώσουν πάλι κατεύθυνση.

Η εικόνα στο ταμπλό δείχνει ότι η αγορά αντιμετωπίζει με δυσπιστία και επιφυλακτικότητα  τις αναλύσεις για τις επιδόσεις  και τη δυναμική του κλάδου, αναμένοντας ασφαλέστερες ενδείξεις που θα δικαιολογούν περαιτέρω βελτίωση των αποτιμήσεων.

Μετοχές και δείκτες

Το στοίχημα στο ΧΑ είναι τώρα η επιβεβαίωση των στηρίξεων στα τρέχοντα επίπεδα τιμών,  με κάτω όριο τις 885 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χαμηλό ημέρας -0,94% στις 881,98 μονάδες και τερμάτισε στις 883,39, υποχωρώντας κατά 0,78%.
 Ο FTSE 25 της  υψηλής κεφαλαιοποίησης άχαε 0,73%, κλείνοντας στις 2.201,88 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από +0,21% μέχρι -2,27% και  τερμάτισε με απώλειες 1,35%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Alpha -2,4%,  Πειραιώς και Attica -1,2%, Εθνική -1%, Eurobank -0,5%,

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνον 4 μετοχές διατήρησαν θετικό πρόσημο: Στον αντίποδα Jumbo -3%, Ελλάκτωρ -1,7%, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Σαράντης -1,5%, Βιοχάλκο και Motor Oil -1,4%.

Διαβάστε επίσης