Αγορές

Στο ρελαντί το χρηματιστήριο


Υποτονικές συναλλαγές, νευρικότητα και διακυμάνσεις στο ΧΑ, που παραμένει στο μεταίχμιο μεταξύ σταθεροποίησης και διόρθωσης, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την περαιτέρω πορεία του σε βραχυχρόνιο ορίζοντα.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες, αλλά οι απώλειες έχουν περιορισθεί, καθώς το τελευταίο ημίωρο βρίσκεται σε εξέλιξη ασθενής ανοδική αντίδραση.

 Βελτιώνεται σταδιακά η εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για την εξέλιξη της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας.

Βασικός καταλύτης διαμόρφωσης κλίματος στο ΧΑ είναι τα τεκταινόμενα στο μέτωπο των κόκκινων δανείων, με την αναμενόμενη τελική έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής» από τους Θεσμούς,  τις προωθούμενες τιτλοποιήσεις και τα σχέδια των τραπεζών για δραστικές κινήσεις άμεσου αποτελέσματος.

Το στοίχημα είναι τώρα η επιβεβαίωση των στηρίξεων στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με κάτω όριο τις 885 μονάδες. 
Την πρώτη ώρα των συναλλαγών όλοι οι δείκτης κινήθηκαν πτωτικά. Εν συνεχεία άλλαξαν κατεύθυνση  και τώρα έχουν καλύψει περίπου το ήμισυ των αρχικών απωλειών.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε -0,80% στις 883,23 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 886, υποχωρώντας κατά 0,45%.
 Ο FTSE 25 της  υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει επίσης 0,45%, στις 2.208 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε -1,86% και τώρα οι απώλειες του έχουν περιορισθεί σε 0,95%. Με θετικό πρόσημο μόνον η Πειραιώς (+0,4%). Alpha και Eurobank υποχωρούν κατά 1,2%,  Εθνική  -1%, Attica -0,6%

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνον 4 μετοχές διατηρούν  θετικό πρόσημο. Φουρλής +1%, Coca-Cola +0,6%, Lamda και Motor Oil+0,2%. Στον αντίποδα Σαράντης -2%, Jumbo -1,6%,  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -1,3%, Βιοχάλκο -1%.

Διαβάστε επίσης