Ελλάδα

Χρήμα του ΚΕΕΛΠΝΟ στο λογαριασμό πρώην συνδικαλιστή


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης και διασπάθισης κρατικού χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς συνεχίζονται  οι έρευνες.

Η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος διαπίστωσε ότι συνολικό ποσό 243.211 ευρώ μεταβιβάστηκε σταδιακά την περίοδο 2009-2017 από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον τραπεζικό λογαριασμό του Σταμάτη Πουλή, πρώην προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του οργανισμού.

Αυτά τα χρήματα είναι πέραν της μισθοδοσίας και των οποιωνδήποτε εργασιακών αμοιβών και η καταβολή τους δεν δικαιολογείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Ο ίδιος πάντως ισχυρίσθηκε στους εισαγγελείς ότι τα χρήματα αφορούν έξοδα για την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών της αρμοδιότητάς του και αποδοχές για ποικίλες υπηρεσίες τις οποίες δεν μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς.

Ο πρώην συνδικαλιστής, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Πουλής είναι αναμεμειγμένος σε ακόμη δύο δικογραφίες για κακουργήματα, που αφορούν παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε επίσης