Ελλάδα

Νέες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ


Βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος πέντε πρώην επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, για υπόθεση 74 παράνομων προσλήψεων οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, απήγγειλαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Οι κατηγορίες, που αποδίδονται ανά περίπτωση στην πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2010-2015, αλλά και σε τέσσερα στελέχη της ίδιας περιόδου, αφορούν στα αδικήματα της απιστίας από κοινού, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, άμεσης συνέργειας σε απιστία, ψευδής βεβαίωσης, σύστασης και συμμορίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η δικογραφία αυτή είναι η δεύτερη που σχηματίζεται για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς έχει προηγηθεί άλλη, που αφορά σε 24 προσλήψεις με αντίστοιχα αδικήματα, η οποία στρέφεται κατά των πέντε νυν κατηγορούμενων και άλλων δύο.

Η δικογραφία για τις 24 προσλήψεις είχε αποσταλεί στη Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει εμπλοκή του τότε αρμόδιου υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη.

Τόσο οι προηγούμενες ποινικές διώξεις, που ασκήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, όσο και οι νέες, βασίζονται στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που διαπιστώνει σοβαρές παραβάσεις του νόμου στη διαδικασία προσλήψεων, με μεγάλο κόστος γα το Δημόσιο.