Χρηστικά

Χρέη στο Δημόσιο: Τέλος χρόνου για τις 72 και 120 δόσεις


Λήγει σήμερα προθεσμία για υποβολή αίτησης επανένταξης στην ρύθμιση των 72 και 120 δόσεων από τους οφειλέτες του Δημοσίου που την είχαν απολέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Οσοι οφειλέτες του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως τα τέλη του μήνα κινδυνεύουν με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων ακόμα και πλειστηριασμούς.

Για τους οφειλέτες με πρόσθετα μη ρυθμισμένα χρέη, δίδεται ένα επιπλέον μήνας ούτως ώστε να τα εντάξει στην πάγια ρύθμιση. Αν δεν το πράξει χάνει τις 120 δόσεις.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και για όσους θέλουν να μπουν πάλι σε ρύθμιση 36 και 72 δόσεων, για οφειλές οι οποίες προέκυψαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021.

Οι άλλες φορουποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν

Επίσης σήμερα, τελευταία ημέρα του Ιουλίου, εκατομμύρια πολίτες καλούνται να τακτοποιήσουν φορολογικές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τροποποιήσουν τα Ε9 και τα μισθωτήρια συμβόλαια, καθώς και να πληρώσουν την προβλεπόμενη δόση για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ Υπάρχει επίσης και ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που δεν έχουν καταθέσει έως τώρα φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις ΦΠΑ
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα