Τουρισμός

Χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα στο Taj Mahal παρά την πανδημία


Η Ινδία αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών που θα επιτρέπει στο μνημείο Taj Mahal σε 15.000 την ημέρα, παρά τις προειδοποιήσεις από τους αξιωματούχους υγείας ότι ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Το μαυσωλείο του 17ου αιώνα, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας, είχε κλείσει τον Μάρτιο, αφότου η κυβέρνηση επέβαλε lockdown για να ανακόψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Όταν άνοιξε ξανά τον Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες είχαν επιτραπεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, ωστόσο τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντάς τους να αυξήσουν το όριο των τουριστών από τους 10.000 την ημέρα.

«Το όριο αυξήθηκε σε 15.000 εισιτήρια την ημέρα, προκειμένου κάθε τουρίστας να μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο και να θαυμάσει το μνημείο», δήλωσε ο αρχαιολόγος Βάσαντ Κουμάρ Σουαρνκάρ.

Αμέσως, χιλιάδες τουρίστες, πολλοί χωρίς να φορούν μάσκα, συνέρρευσαν στο Ταζ Μαχάλ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός μπροστά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, δεδομένης και της ανησυχίας για την ανίχνευση και στην Ινδία του νέου και πιο μολυσματικού στελέχους του κορονοϊού από τη Βρετανία.

Η Ινδία, με επίσημο πληθυσμό 1,35 δισ. ατόμων, καταγράφει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, ενώ σχεδόν 148.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.

Διαβάστε επίσης