Επιχειρήσεις

Χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσέλκυσε η Food Expo


Χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσέλκυσε η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo, που πραγματοποιήθηκε 16 έως 18 Μαρτίου στο Metropolitan Expo.

Ιδιαίτερα παραγωγική αποδείχθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, με επίκεντρο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην έκθεση συμμετείχαν, με επιδότηση κατά 60% στο κόστος συμμετοχής, 22 εκθέτες - επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών με ποιοτικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα (κρασί, λάδι, μπύρα, μέλι, κελυφωτό φιστίκι, σάλτσες, μαρμελάδες, πίτες, βότανα κ.ά.) από διάφορα μέρη της Αττικής. Στο επίκεντρο ήταν η προβολή του αγροτοδιατροφικού τομέα και του κλάδου τροφίμων και ποτών, με την προώθηση καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

«Η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την ανάταξη της εθνικής οικονομίας, είναι πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συμβάλλει για την επίτευξή του με ενέργειες εξωστρέφειας και καινοτομίας», τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, Food Expo, στην οποία συμμετείχε με δικό της περίπτερο και η Περιφέρεια.
 
Η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια δίνει συστηματικά το παρών σε κάθε διεθνή και εγχώρια εκδήλωση σχετικά με «τη στήριξη και την προώθηση του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ραχοκοκαλιάς δηλαδή της οικονομίας μας».
 
Κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο της Περιφέρειας, η Ρ. Δούρου συνομίλησε με τους εκθέτες συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Νάσο Αναγνωστόπουλο, την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα και την περιφερειακή σύμβουλο, Καίτη Θεοχάρη.

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση επιμελήθηκε το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής με τη συνεργασία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, Ταξιάρχη Φαρμάκη και της γενικής διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης