Πολιτική

Χαρίτσης: Να ανακαλέσει ο Χαρδαλιάς τις δηλώσεις για τους εγκλωβισμένους στο Λονδίνο


Βολές κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με τον επαναπατρισμό των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δώσει μία λύση στο θέμα των εγκλωβισμένων Ελλήνων στο Λονδίνο, ειδικά σε όσους είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο και διατρέχουν κίνδυνο, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε μάλιστα, τον κ. Χαρδαλιά «να ανακαλέσει τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε για αυτούς τους ανθρώπους».

Οριζόντια μέτρα

Στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην ανάγκη οριζόντιων μέτρων για να καλυφθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας.

«Δυστυχώς βλέπουμε αποσπασματική αντιμετώπιση από την πλευρά της κυβέρνησης, με διαδοχικές αλλαγές στον σχεδιασμό και με ανεπαρκή ενίσχυση των 800 ευρώ, κάτω από τον βασικό μισθό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διαβίωσης των πολιτών χρειάζονται δραστικά μέτρα. Χρειάζεται να πέσει χρήμα στην οικονομία για να στηριχθούν οι πολίτες.

Η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 970 εκατομμμύρια ευρώ τον μήνα. Η πρόταση της κυβέρνησης κόστιζε 640 εκατ. ευρώ και άλλα 140 εκατ. ευρώ για τους επιστήμονες.

Χρήση του «μαξιλαριού»

Υπάρχει το μαξιλάρι ασφαλείας που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για δραστικά μέτρα.

Η κρίση ήρθε για να μείνει και δεν λύνεται με πυροσβεστικά μέτρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης.

Διαβάστε επίσης