Αγορές

"Χαμός" στο ΧΑ- Στο limit down η Alpha, -16%(!) πήγε ο δείκτης τραπεζών


Συνεχίζεται η "καταιγίδα" που προκάλεσε στο ΧΑ η φήμη - και εν συνεχεία η είδηση - ότι η Alpha Bank θα πραγματοποιήσει μεγάλη ΑΜΚ, σχεδιάζοντας να αντλήσει κεφάλαια 800 εκατ. ευρώ. Κατά 11% υποχωρεί αυτή την ώρα ο τραπεζικός δείκτης, ενώ νωρίτερα σημείωσε χαμηλό-16,07%. Περίπου 2,50% χάνει ο Γενικός Δείκτης, υποχωρώντας στις 866,5 μονάδες

Με την επίσημη επιβεβαίωση της αρχικής φημολογίας ξύπνησαν στην αγορά οδυνηρές μνήμες από τις ανακεφαλαιοποιήσεις και από την πρόσφατη ΑΜΚ της Πειραιώς, που εξανέμισαν χρηματιστηριακές αξίες, υποχρεώνοντας παλιούς μετόχους και μικροεπενδυτές να "βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη" για να περιορίσουν τη ζημία.

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν σε δίνη πιέσεων, καθώς  συνεχίζονται τα κύματα εσπευσμένων ρευστοποιήσεων. Στο μάτι του κυκλώνα η μετοχή της Alpha, που κλείδωσε μετά τις 13:00 στο limit down. Στην κατώτατη τιμή ημέρας άλλαξαν χέρια περίπου 9,5 εκατ. μετοχές. Συνολικά έχουν διακινηθεί μέχρι στιγμής 68 εκατ. τεμάχια Alpha, που αντιπροσωπεύουν περίπου 4,5% της τράπεζας.

Το τελευταίο 15λεπτο η μετοχή ενισχύεται και οι απώλειες της έχουν περιοριστεί σε 26,5%. Παράλληλα ανακάμπτουν οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, δίνοντας κατεύθυνση στην αγορά.

Περίπου 5% χάνουν αυτή την ώρα η Eurobank και η Πειραιώς., στο -4,5% η Εθνική, με απώλειες 2,5% η Attica Bank.

 Η καταβύθιση των τραπεζικών χαρτιών επηρεάζει ολόκληρη την αγορά, επιδεινώνοντας το ψυχολογικό κλίμα.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips "διασώζονται" λίγα χαρτιά. Προηγείται η Aegean με +2,4%. Ακολουθούν Coca -Cola +2%, Τιτάν +1,6%, Motor Oil +0,7%, ΔΕΗ και Σαράντης +0,3%.

Στον αντίποδα ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -2,3%, Βιοχάλκο και Jumbo -1,9%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΑΔΜΗΕ -1,2%,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα