ΕΥΖην

"Wildcat": Η Μάγια Χοκ ως Φλάνερι Ο' Κόνορ σε βιογραφική ταινία


Βιογραφική ταινία για τη διάσημη Αμερικανίδα συγγραφέα Φλάνερι Ο’ Κόνορ θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Η ταινία "Wildcat", στην οποία πρωταγωνιστεί η Μάγια Χοκ ως Ο’ Κόνορ και σκηνοθετήθηκε από τον πατέρα της, Ίθαν Χοκ, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τέλουραϊντ

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, «η νέα εξερεύνηση της πορείας της συγγραφέως από τον Ίθαν Χοκ επικεντρώνεται σε μια βασική περίοδο της ζωής της Φλάνερι Ο’ Κόνορ. H νεαρή συγγραφέας παρουσιάζεται καθώς τελειοποιεί τη μέθοδό της, εστιάζοντας στη βαθιά προσωπική μυθοπλασία, με τίμημα τη δική της άνεση και ικανοποίηση.

Σύμφωνα με το Vanity Fair το έργο είναι λιγότερο βιογραφία της και είναι επικεντρωμένο περισσότερο στις μικρές ιστορίες που εδραίωσαν τη φήμη της Φλάνερι Ο’ Κόνορ.

Η ταινία αναπαριστά στην πραγματικότητα αρκετές από αυτές τις ιστορίες - συμπεριλαμβανομένων των "Everything That Rises Must Converge", "Good Country People" και "Parker's Back".

Η Φλάνερι Ο΄Κόνορ, εκπρόσωπος της αμερικανικής λογοτεχνίας του γοτθικού νότου γεννήθηκε στη Σαβάνα της Τζόρτζια το 1925. Θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες και πιο αξιόλογες συγγραφείς της γενιάς της.

Χρησιμοποιούσε ελεύθερα προσβλητικές φράσεις για τους μαύρους στην αλληλογραφία της και σύμφωνα με άρθρο του The New Yorker, ένιωθε άβολα να κάθεται δίπλα σε μαύρους στο μετρό, αναφέρει άρθρο του Vanity Fair και εξηγεί πώς ο Ίθαν Χοκ αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη πτυχή της Φλάνερι Ο’ Κόνορ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα