Επιχειρήσεις

Webhelp: Διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας


Tην πρώτη συνάντηση με την εργοδοσία της Webhelp πραγματοποίσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) την Παρασκευή 23 Φλεβάρη για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την Δευτέρα 26/02 υποβάλλουν τα σωματεία σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ, από τη συζήτηση προέκυψε ότι η εταιρεία είναι θετική στο να υπάρχει συλλογική διαπραγμάτευση και εκπροσώπηση των εργαζομένων.

«Παρόλα αυτά η εταιρεία έβαλε νομικίστικους όρους σε σχέση με το κλαδικό μας σωματείο. Για να αφαιρέσουμε κάθε επιχείρημα από την εργοδοσία επιμείναμε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και αφού υπάρξει συμφωνία μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να ξεπεραστούν και όποια τυπικά κολλήματα. Θέσαμε τις βασικές διεκδικήσεις με βάση το πλαίσιο μας και δεσμευτήκαμε να αποστείλουμε την πρόταση σχεδίου συλλογικής σύμβασης εργασίας την Δευτέρα ώστε να συζητηθεί και να αποφασιστεί στην σύσκεψη των εργαζομένων στην Webhelp την Κυριακή 25/02. Τονίσαμε πως δεν θα ανεχθούμε να φαίνεται ως αδικαιολόγητη απουσία η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία και η εταιρεία από την πλευρά της δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σε διόρθωση στο πρόγραμμα ώστε να υπάρχει δυνατότητα να δηλώνεται πριν την απεργία».

Στη συνάντηση με την εταιρεία συμμετείχε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ Αλέκο Περράκη και μέλη της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην Webhelp.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα