Διεθνή

Βρετανία: Σάλος μετά την αποκάλυψη ότι ο σύμβουλος του Τζόνσον έσπασε την καραντίνα


Θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο Ντόμινικ Κάμινς, στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα, ενώ η συζύγός του είχε συμπτώματα κορονοϊού. Παρά τις αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός Τζόνσον αντιστέκεται στις εκκλήσεις για παραίτηση του Κάμινς.

Ο Κάμινς, που ήταν εκ των πρωτεργατών της καμπάνιας του 2016  υπέρ του Brexit, ταξίδεψε στα τέλη Μαρτίου προς το Ντάρχαμ της Βόρειας Αγγλίας και ενώ είχαν ήδη επιβληθεί αυστηρά μέτρα lockdown.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο σύμβουλος πραγματοποίησε το ταξίδι ώστε να διασφαλίσει ότι ο γιός του θα έχει την κατάλληλη φροντίδα ενόσω ήταν άρρωστη η σύζυγός του με Covid-19 και ότι  υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να νοσήσει και ο ίδιος ο Κάμινς.

«Η αδελφή και ανιψιές του προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και γι' αυτό πήγε σε κοντινό σπίτι, αλλά ξεχωριστό από την οικία της συγγενικής οικογένειας, στην περίπτωση που ο σύμβουλος του πρωθυπουργός χρειαζόταν τη βοήθειά τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Τζόνσον. «Οι ενέργειές του εναρμονίζονταν με τις κατευθυντήριες γραμμές περί κορωνοϊού», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Τα κόμμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον Τζόνσον να παύσει τον Κάμινς από τα καθήκοντά του. «Ο Ντόμινικ Κάμινς θα έπρεπε να κάνει το σωστό, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί αλλά δεν το έκανε», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας, Ίαν Μπλάκφορντ.

Υπέρ της παραίτησης Κάμινς και οι Εργατικοί.