Αγορές

Βουλιάζουν οι τραπεζικές μετοχές, «κόκκινο» το χρηματιστήριο


Χωρίς τη στήριξη που πρόσφεραν τις προηγούμενες  μέρες τα  μεγάλα χαρτοφυλάκια με τις αγοραστικές παρεμβάσεις τους, η χρηματιστηριακή αγορά παίρνει το δρόμο τις διόρθωσης. Σε καθοδική τροχιά κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες, διολισθαίνοντας  συνεχώς χωρίς την παραμικρή αντίδραση.

Το ψυχολογικό κλίμα έχει επιδεινωθεί, το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνεται και η πτώση μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία αυτοτροφοδοτούμενης δυναμικής με αυξανόμενη προσφορά, καθώς τα υψηλά βραχυχρόνια κέρδη αποτελούν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις.
 Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δίνουν και σήμερα  τον τόνο στις συναλλαγές. Στο επίκεντρο της προσοχής οι τραπεζικές μετοχές, που συνεχίζουν να δίνουν κατεύθυνση στην αγορά.
Καθοριστική για τη συνέχεια η στάση διεθνών χαρτοφυλακίων που έχουν σημαντικές θέσεις σε μετοχές και Παράγωγα.

Μετοχές και δείκτες

Ολοι οι βασικοί δείκτες κινούνται στο κόκκινο από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Αυτή την ώρα βρίσκονται στα χαμηλά ημέρας.
Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,20%  στις 863 μονάδες. Απώλειες 1,35% καταγράφει επίσης ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις  2.138 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης βυθίζεται στο -3,25%. Με θετικό πρόσημο μόνον η Τρ. Ελλάδος (+0,6%). Η Alpha χάνει 3,6%, Eurobank -3,4%,  Εθνική -2%, Πειραιώς -1,7%., Attica -0,7%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips με θετικό πρόσημο κινούνται μόνον ΔΕΗ και ΟΠΑΠ +1%, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ +0,5%, Cenergy +0,3%. Στο κόκκινο με τις μεγαλύτερες απώλειες Σαράντης -2,3%, Jumbo -2% ΕΧΑΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1,7%,  Βιοχάλκο και Motor Oil -1,5%.

 

Διαβάστε επίσης