Αγορές

Βουλιάζει και η Wall Street, Dow Jones -8%!


Δραματική πτώση καταγράφουν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών, προκαλώντας περαιτέρω επιδείνωση κλίματος στις αγορές, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία και τις επιχειρήσεις. Μεγάλη "βουτιά" σημειώνουν επίσης οι τιμές του αργού πετρελαίου, ενώ ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στα ομόλογα και οι αποδόσεις τους ανεβαίνουν.

Κατά 7,8% υποχωρεί αυτή την ώρα ο Dow Jones, κινούμενος περί τις  21.330 μονάδες, περίπου 1.800 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ο S&P500 χάνει περίπου 6,6%, υποχωρώντας στις  2,513 μονάδες. Απώλειες 6,7% καταγράφει ο δείκτης Nasdaq.

Είχε προηγηθεί  η διακοπή διαπραγμάτευσης των futures στους δείκτες, που έπεσαν στο limit down.

Τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και η δραστική μείωση επιτοκίων που ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Fed, δεν είχαν την αναμενόμενη θετική επίδραση στις αγορές, ούτε καθησύχασαν τους φόβους ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει ολοταχώς σε ύφεση.

Οι ανησυχίες εντείνονται, καθώς η επιδημία κορονοϊού επεκτείνεται στις ΗΠΑ, όπου λαμβάνονται πλέον περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων, εταιρείες κλείνουν γραφεία και εγκαταστάσεις, ενώ η εμπορική κίνηση, οι μεταφορές  και η επιβατική κίνηση μειώνονται δραστικά.

Διαβάστε επίσης