Αγορές

Στο limit down τα futures στη Wall Street- Διεκόπη η διαπραγμάτευση


Μεγάλη πτώση στη Wall Street προμηνύει η κατάρρευση των futures (συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης  στους δείκτες), που έπεσαν νωρίτερα στο limit down  και η διαπραγμάτευση τους διεκόπη.

Την ώρα της διακοπής το ΣΜΕ στον δείκτη S&P  υποχωρούσε κατά 4,79%, με τάση περαιτέρω πτώσης. Το συμβόλαιο στον Nasdaq σημείωνε πτώση 4,57%.

Τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και η δραστική μείωση επιτοκίων που ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Fed, δεν είχαν την αναμενόμενη θετική επίδραση στις αγορές, ούτε καθησύχασαν τους φόβους ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει ολοταχώς σε ύφεση.

Οι ανησυχίες εντείνονται, καθώς η επιδημία κορονοϊού επεκτείνεται στις ΗΠΑ, όπου λαμβάνονται πλέον περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων, εταιρείες κλείνουν γραφεία και εγκαταστάσεις, ενώ η εμπορική κίνηση, οι μεταφορές  και η επιβατική κίνηση μειώνονται δραστικά.

Οι εκτιμήσεις για δραματική μείωση το τουρισμού και των μετακινήσεων προκαλούν μεγάλη πτώση των εταιρειών του κλάδου. Στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street η μετοχή της United Airlines υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 16,5%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μειώνει το πρόγραμμα πτήσεων κατά 50% για τους επόμενους δύο μήνες.

Στο -20% βυθίζονταν η μετοχή της εταιρείας κρουαζεροπλοίων Carnival, η οποία διακόπτει για ένα μήνα ολες τις προγραμματισμένες κρουαζέρες στην Καραϊβική και στον Ειρηνικό.
Πτώση 11% σημείωνε στις προσυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Apple, που είναι εισηγμένη στον Nasdaq.

Διαβάστε επίσης