Αγορές

Βουλιάζει η μετοχή της Attica Bank


Καταποντίζεται σήμερα η μετοχή της Attica Bank, μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο 550%(!), που ήταν όμως πλασματική, καθώς υπολογιζόταν επί της προσαρμοσμένης τιμής η οποία προέκυψε με την αποκοπή του “δικαιώματος” συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.

Με μικρό όγκο συναλλαγών η μετοχή υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 21,4% στα 1,40 ευρώ. Νωρίτερα έχανε μέχρι και 28,5%.  Η τωρινή τιμή είναι περίπου 65% χαμηλότερη από τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας και από το κλείσιμο της Παρασκευής πριν  αποκοπεί το δικαίωμα στην ΑΜΚ.ώ.

Οποιοι κατέχουν μετοχές Attica Bank προ της αποκοπής του δικαιώματος και τις βλέπουν σήμερα να χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους, μπορούν να ελπίζουν ότι θα “ρεφάρουν” συμμετέχοντας στην ΑΜΚ, όπου θα πάρουν 4.952 νέες μετοχές ανά 1.000 υφιστάμενες, προς 0,20 ευρώ.

Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δεσμεύσουν επιπλέον χρήματα, η μόνη ελπίδα είναι να μπορέσουν να πουλήσουν τα “δικαιώματα” σε καλή τιμή. Ομως αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής στην ΑΜΚ και ανάλογη ζήτηση δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα