Αγορές

“Απογειώνεται”... πέφτοντας η μετοχή της Attica Bank: +410% αντί -65%!


Ψευδείς εντυπώσεις δημιουργεί η σημερινή εικόνα της μετοχής της Attica Bank στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου εμφανίζεται να σημειώνει άνοδο... 410% στα 1,40 ευρώ, ενώ αυτή η τιμή είναι περίπου 65%... χαμηλότερη από τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας και από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Μάλιστα το ξεκίνημα της συνεδρίασης το ταμπλό έδειξε... 812%, όταν έγιναν οι πρώτες συναλλαγές Attica bank  στα 2,50 ευρώ.

Αυτή η αντιφατική εικόνα προκύπτει επειδή από σήμερα η μετοχή διαπραγματεύεται με προσαρμοσμένη τιμή, λόγω αποκοπής του “δικαιώματος” συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου που πραγματοποιεί η τράπεζα.

Με την αποκοπή του δικαιώματος (για 49,52 νέες μετοχές ανά μία παλιά, με τιμή διάθεσης μόλις 0,20 ευρώ) η τιμή της μετοχής προσαρμόστηκε από περίπου 4 ευρώ σε 0,274 ευρώ. Από εκεί ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση και ετσι προκύπτει η η εμφανιζόμενη μεγάλη ημερήσια άνοδος.

Οποιοι κατέχουν μετοχές Attica Bank και τις βλέπουν σήμερα να χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους, μπορούν να ελπίζουν ότι θα “ρεφάρουν” συμμετέχοντας στην ΑΜΚ, όπου θα πάρουν 4.952 νέες μετοχές ανά 1.000 υφιστάμενες, προς 0,20 ευρώ.

Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δεσμεύσουν επιπλέον χρήματα, η μόνη ελπίδα είναι να μπορέσουν να πουλήσουν τα “δικαιώματα” σε καλή τιμή. Ομως αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής στην ΑΜΚ και ανάλογη ζήτηση δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα