Αθλητικά

Β.Μαρινάκης: Νέα επένδυση στο ποδόσφαιρο – Αγοράζει την πορτογαλική Ρίο Αβε


Σε μια νέα μεγάλη επένδυση στον χώρο του ποδοσφαίρου προχωράει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα αγοράσει το 80% της πορτογαλικής Ρίο Άβε. Ο εφοπλιστής που έχει στην ιδιοκτησία του τον Ολυμπιακό και τα τελευταία χρόνια την αγγλική Νότιγχαμ Φόρεστ, την οποία ανέβασε στην Πρέμιερ Λιγκ, κάνει άνοιγμα στην Ιβηρική Χερσόνησο και δη στην Πορτογαλία.

Δημοσιεύματα των προηγούμενων μηνών που προέρχονταν από την Ιταλία, συνέδεαν τον Μαρινάκη με την αγορά της Μόντσα που ανήκε στον Σίλβιο Μπερλοσκόνι και της Κατάνια.

Σ’ ό,τι αφορά στη Ρίο Αβε που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, το σχέδιο του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού έχει ως εξής σύμφωνα με τους Πορτογάλους:  θα αγοράσει το 80% των μετοχών του Συλλόγου, θα επενδύσει σε μεταγραφές, στο γήπεδο και την ακαδημία, ενώ μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου, θα δώσει 20,5 εκατ. ευρώ.

Η επίσημη τοποθέτηση της Ρίο Άβε

Παρουσιάζοντας την επενδυτική πρόταση που επέλεξε το ΔΣ, (μεταξύ όλων όσων ελήφθησαν αυτούς τους μήνες), η Πρόεδρος την εξέτασε μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Ευάγγελου Μαρινάκη. Ο επιχειρηματίας, ελληνικής υπηκοότητας, έχει κάνει μια ισχυρή επένδυση στο διεθνές ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό (Ελλάδα) και τη Νότιγχαμ Φόρεστ (Αγγλία), με αποδεδειγμένη εμπειρία και πολλούς τίτλους που έχει κατακτήσει, έχοντας κάνει επίσης όνομα στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι το πρόσωπο της ικανότητας και της αριστείας στην αθλητική διαχείριση που ηγείται αυτής της πρότασης και η Αλεξαντρίνα Κρούζ εξήγησε ότι θέλει το 80% του κεφαλαίου της Ρίο Άβε. Για το σκοπό αυτό, ο Ευάγγελος Μαρινάκης εγγυάται άμεσα την οικονομική ισορροπία του Συλλόγου, με διευθέτηση οφειλών και μείωση των υποχρεώσεων, εκτός από την επένδυση στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο, στο μεταγραφικό παζάρι. Επιπλέον, βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα θα είναι οι βελτιώσεις υποδομής στο Rio Ave FC Stadium, καθώς και η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη της Ακαδημίας του Συλλόγου.

Μια επένδυση 20,5 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι εγγυημένη μέχρι τον Ιούνιο του 2024, με την οποία ο επενδυτής θα δεσμευτεί σθεναρά στη συνέχιση της πολιτικής ανάπτυξης και επιβεβαίωσης της Ρίο Άβε, ως βασικού μετόχου της. Στο τραπέζι βρίσκεται το έντονο ενδιαφέρον αυτού του συνεργάτη για την ανάπτυξη της Ρίο Άβε σε όλους τους τομείς, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αρχές και αξίες που καθοδηγούν την ταυτότητα του Συλλόγου μεταξύ των μελών του. Αφού άκουσαν την παρουσίαση της πρότασης στη Συνέλευση από την Πρόεδρο, Αλεξαντρίνα Κρουζ, τα μέλη εξέφρασαν μια σειρά από εύλογες αμφιβολίες και ανησυχίες σχετικά με, κυρίως, τους όρους διασφάλισης του Συλλόγου, ιδίως όσον αφορά τη θέση της στο SAD, τα δικαιώματα προτίμησης ή τα περιουσιακά στοιχεία.

Σε μια τόσο αποφασιστική στιγμή, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, θεμιτές και φυσικές, και η Αλεξαντρίνα Κρουζ προσπάθησε να τις κατευνάσει όσο το δυνατόν περισσότερο, και κυρίως αναπαύοντας τους συνεργάτες σχετικά με τη συμφωνία που θα υπογραφεί με τον επενδυτή και τις εγγυήσεις διασφάλισης για την Ρίο Άβε. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Συνέλευσης, Αμάντιο Κουτέιρο, προχώρησε στη συνέχεια στην έναρξη της περιόδου ψηφοφορίας.

Από τα 596 παρόντα μέλη ψήφισαν 555 υπέρ, 20 αποχή και 21 κατά. Τέλος, και όσον αφορά τη χορήγηση εντολής στο ΔΣ να εγκρίνει όλες τις απαραίτητες πράξεις σχετικά με αυτή τη μεταβίβαση κεφαλαίου, 468 εταίροι ψήφισαν υπέρ, 27 απείχαν και 60 ψήφισαν κατά. Έτσι, η Διοίκηση νομιμοποιείται να ξεκινήσει τα απαραίτητα βήματα για την ίδρυση της Rio Ave FC SAD και να συνάψει τη συμφωνία με τον επενδυτή Ευάγγελο Μαρινάκη, ώστε το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ένας νέος κύκλος που επιτρέπει στην Ρίο Άβε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να παρέχει όλες τις άριστες συνθήκες για την επίτευξη αθλητικής επιτυχίας».


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα