Ελλάδα

Vegan διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος


Τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, 18:30 με 20:30

Για δεύτερη χρονιά η Vegan Life NGO διοργανώνει δράση διαμαρτυρίας, με στατικό και ειρηνικό χαρακτήρα ενάντια στην σφαγή 2 εκατομμυρίων και πλέον ζώων στην χώρα μας που πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα.

Η διαμαρτυρία, υπό τον τίτλο «Η σφαγή δεν είναι αγάπη» θα λάβει χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, και ώρες 18:30 με 20:30. Τα συμμετέχοντα άτομα έχουν κληθεί να φορέσουν μαύρα ρούχα.

Στη σχετική ανακοίνωση η Vegan Life NGO απευθύνει το εξής κάλεσμα:

«Κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα, έτσι και φέτος, σφάζονται περισσότερα από 2 εκατομμύρια αρνάκια και κατσικάκια μόνο για μια μέρα εορτασμού. Τα μωρά αρνάκια και κατσικάκια αποχωρίζονται από τις μαμάδες τους προκειμένου να θανατωθούν για να διατηρήσουμε τα έθιμά μας.

Ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε:

  • Πόσο παράδοξο είναι να γιορτάζουμε την Ανάσταση με θάνατο;
  • Γιατί πρέπει να συντηρούμε ένα έθιμο που έχει ως αποτέλεσμα την εκμετάλλευση, τον πόνο και τον θάνατο; Αξίζει για μία παράδοση να σουβλίζουμε αισθανόμενα πλάσματα;
  • Αξίζει για τη δική μας προσωπική ευχαρίστηση να σκοτώνονται εκατομμύρια αθώα ζώα, τα οποία θέλουν να ζήσουν και να απολαύσουν την ζωή τους όσο και εμείς;
  • Δεν μπορούμε, άραγε, να περάσουμε όμορφα χωρίς ένα νεκρό ζώο στο τραπέζι μας; 
  • Αξίζει τόσος πόνος, για να γιορτάσουμε με χαρά και αγάπη το Πάσχα;
  • Όλα αυτά τα έθιμα που μάθαμε από μικρά παιδιά και μας φαίνονται φυσιολογικά, μήπως ήρθε η ώρα να τα αμφισβητήσουμε και να τα αλλάξουμε;

Ας προσπαθήσουμε αυτό το Πάσχα να ανοίξουμε τα μάτια μας και το μυαλό μας και να πούμε επιτέλους "όχι" σε ένα έγκλημα που διαπράττεται επί αιώνες εναντίον αθώων πλασμάτων. 

Κάθε ζωή έχει αξία.

Φέτος το Πάσχα αλλά και κάθε ημέρα, ας πούμε «ΟΧΙ» στη βία και την εκμετάλλευση. Ας πούμε «ΝΑΙ» στη Ζωή. Η Αθωότητα Δεν είναι Φαγητό.

Η σφαγή δεν είναι αγάπη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφίες: The only way to shoot [Μ. Τετάρτη, 2022]

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα