ΕΥΖην

Τζέιμς Κάμερον: Προειδοποίησα τον κόσμο για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης το 1984


Ο Τζέιμς Κάμερον λέει ότι προειδοποίησε για πρώτη φορά τον κόσμο για τους κινδύνους από την άνοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) το 1984, αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία «δεν τον άκουσε».

Σε συνέντευξή του στο CTV News, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην κλασική επιστημονικής φαντασίας ταινία του "Terminator", όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει για την άνοδο της AI στη βιομηχανία του θεάματος. «Σας προειδοποίησα το 1984 και δεν ακούσατε» είπε ο Κάμερον.

Εκτός από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, ο Κάμερον πιστεύει επίσης ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί απειλή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις: «Πιστεύω ότι θα μπούμε στον ισοδύναμο αγώνα πυρηνικών όπλων με την Τεχνητή Νοημοσύνη και αν δεν το εξελίξουμε εμείς, οι άλλοι σίγουρα θα το κάνουν, και έτσι τότε θα κλιμακωθεί. Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια Τεχνητή Nοημοσύνη σε ένα πεδίο μάχης, να γίνεται πόλεμος από τους υπολογιστές με μια ταχύτητα που οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να παρέμβουν και να μην έχετε ικανότητα να το αποκλιμακώσετε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Τζέιμς Κάμερον είπε ότι δεν πιστεύει ότι η τεχνολογία πίσω από την Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορέσει να αντικαταστήσει τους σεναριογράφους, λέγοντας: «Ποτέ δεν είναι θέμα ποιος το έγραψε, είναι ζήτημα αν είναι μια καλή ιστορία».

«Απλώς δεν πιστεύω προσωπικά ότι ένας ασώματος νους αναπαράγει αυτά που είπαν άλλα ενσαρκωμένα μυαλά - για τη ζωή που είχαν, για την αγάπη, για το ψέμα, για τον φόβο, για τη θνητότητα- απλώς τα βάζει όλα μαζί σε μια σαλάτα λέξεων και μετά τα αναμασά… Δεν πιστεύω ότι έχει κάτι που θα συγκινήσει το κοινό» εκτίμησε ο Καναδός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος.

Ο Κάμερον είπε επίσης ότι «σίγουρα δεν θα τον ενδιέφερε» να γράψει η Τεχνητή Νοημοσύνη σενάρια για ταινία του, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επηρεάσει τη βιομηχανία. «Ας περιμένουμε 20 χρόνια και αν μια Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίσει Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου, νομίζω ότι πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά» τόνισε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα