Πολιτική

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει στη Βουλή για το σκάνδαλο «Σκοιλ Ελικικού»


Η τηλε-επιμόρφωση των επιστημόνων, προκειμένου να λάβουν μια υποτυπώδη οικονομική στήριξη, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ασφυξίας, εξελίσσεται σε υπόθεση που προκαλεί σειρά ερωτημάτων και «βάζει φωτιά» στα social media.

kikou

Τα screenshots συμμετεχόντων στα προγράμματα σκόρπισαν απλόχερα το γέλιο στο ελληνικό διαδίκτυo, όμως θα πρέπει να απαντηθούν και τα σοβαρά ερωτήματα. Ποιος πιστοποίησε την επιλεξιμότητα των ΚΕΚ ...«Σκοιλ Ελικικου»; Ποιος ενέκρινε τη δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για ...κωμικά προγράμματα «κατάρτισης» χαμένης στην μετάφραση; Ποιος ενέκρινε τον εξευτελισμό των επιστημόνων, προκειμένου να λάβουν μια στήριξη-φιλοδώρημα εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ασφυξίας;

Στο θέμα παρεμβαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που σε ανάρτησή του στο facebook επιτίθεται στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης σημειώνοντας:

«Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια.

Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»...

Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις».

Καλή Ανάσταση!

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις