Πολιτική

Τσίπρας για παραπομπή Πολάκη: Έχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου


Λίγες ώρες πριν συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε δημοσίως για το ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας. Το γεγονός ότι η καθαίρεση και παραπομπή Πολάκη και όχι τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τη χώρα, έχουν κεντρίσει το πολιτικό-κοινωνικό ενδιαφέρον και αναπόφευκτα έχουν βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο, είναι κάτι που δυσαρεστεί τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επί 48 ώρες ασχολούμαστε με τον Παύλο Πολάκη και όχι με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, αλλά θα περάσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία που διοργανώνει το «Πρώτο Θέμα» και αναφέρθηκε στην απόφασή του να καθαιρέσει από τομεάρχη και να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, τον Κρητική βουλευτή.

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του από την θέση του τομεάρχη. Εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Εχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα».

Πρόσθεσε, μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

Τέλος, σχολιάζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Αχαρνές, όπου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έστρωσε θα κοιμηθεί με τον κ.Πολάκη», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Εμείς δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε, θα είμαστε ενεγοί στην κοινωνία και θα δώσουμε τη μάχη. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται- επί των ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα