Ελλάδα

Τρύπες στο σύστημα - Τεράστια φάμπρικα στα πλαστά πιστοποιητικά


Σε συναγερμό οι αρχές, σαρωτικοί έλεγχοι σε εμβολιαστικά κέντρα και νοσοκομεία

Εμποτισμένη μέχρι το κόκκαλο από τη νεοελληνική κουλτούρα της διαφθοράς και της λαμογιάς, η περίπτωση των εικονικών εμβολιασμών και της διάθεσης πλαστών πιστοποιητικών εξελίσσεται σε μάστιγα. Οι κυβερνητικές αρχές βρίσκονται ενώπιον μια άκρως δυσάρεστης έκπληξης-κατάστασης, απέναντι σε μια φάμπρικα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών, που το μέγεθος της είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ακόμη και σ’  ένα τέτοιο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα, οι επιτήδειοι δεν έκαναν πίσω, αντιθέτως εντόπισαν «τρύπες» στο σύστημα και έστησαν έναν μηχανισμό ο οποίος εμπλέκει εμβολιαστικά κέντρα, δημόσιους λειτουργούς, ιδιώτες γιατρούς και άλλους που χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών. Στην Ελλάδα, άλλωστε, ως γνωστόν, ευδοκιμούν εδώ και δεκαετίες τέτοιους είδους φαινόμενα διάθεσης πλαστών πιστοποιητικών, που αφορούν ένα ευρύ φάσμα δημοσίων και ιδιωτικών εγγράφων ( από διπλώματα οδήγησης μέχρι εγγυητικές τραπεζών κτλ).

Ενόσω ξετυλίγεται το «κουβάρι» των αποκαλύψεων, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με τα κενά στο σύστημα και τις παραλείψεις που τυχόν υπήρξαν κατά την οργάνωση της εμβολιαστικής εκστρατείας, που επέτρεψαν την εμφάνιση αυτού του νέου «φαινομένου» των πλαστών πιστοποιητικών και στην περίπτωση των εμβολιασμών.

Στο «μικροσκόπιο» 10 εμβολιαστικά κέντρα

Η κυβέρνηση, πάντως, διαπιστώνοντας το μέγεθος της «φάμπρικας» που είχε στηθεί και λειτουργούσε κάτω από την μύτη των αρχών, έχει τεθεί σε συναγερμό. Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις απάτης.

Παράλληλα στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τέσσερις εργαζόμενους που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Πρόκειται για τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο που ομολόγησαν την πράξη τους.

Την ίδια στιγμή πρωτοβουλίες για την υπόθεση των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού, ανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, Υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη. Ο υπουργός ζήτησε την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση κοινής λήψεως από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 

Χθες, πάντως, υπήρξε παρέμβαση για το θέμα, και από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος με εγκύκλιό του ζητάει από του εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται την ύπαρξη πλαστών ή ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19 και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης