Αγορές

Η αβεβαιότητα στηρίζει τον χρυσό


Aπό τον George Khoury, Global Head of Education and Research στη CFI

Μετά από μια άνοδο την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σήμερα, καθώς οι traders κινήθηκαν για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους. Ωστόσο, ο χρυσός έχει διατηρηθεί κοντά στο ανώτατο όριο ενός μηνός λόγω των ασθενέστερων από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.

Η έκθεση για τα μισθολόγια εκτός του γεωργικού τομέα (NFP) αποκάλυψε επιβράδυνση της αύξησης των μισθών στις ΗΠΑ, ενώ η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είδε επίσης την ανεργία να αυξάνεται στο 4,1%, υποδηλώνοντας μια αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας.

Ταυτόχρονα, οι ισχυρές προσδοκίες για πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα τον Σεπτέμβριο θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις τιμές του χρυσού.

Αυτή την εβδομάδα, η προσοχή της αγοράς επικεντρώνεται στην εξαμηνιαία κατάθεση στο Κογκρέσο του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, στα σχόλια διαφόρων αξιωματούχων της Fed και στα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Τα νέα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση των προσδοκιών για τις περικοπές επιτοκίων, καθώς τα επιπόλαια δεδομένα και τα σχόλια θα μπορούσαν να παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη για το περιουσιακό στοιχείο.

Επιπλέον, οι συνεχιζόμενοι πολιτικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία και η αβεβαιότητα σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενισχύσουν τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο μεσοπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις