Επιχειρήσεις

Τρία οικιστικά projects από τον όμιλο Αβαξ


 Προσβλέποντας στις προοπτικές ταχείας ανάκαμψης της κτηματαγοράς μετά την πανδημία, ο όμιλος Αβαξ δίνει έμφαση στην υλοποίηση επενδυτικών projects υψηλής προσδοκώμενης οικονομικής απόδοσης.

Στους σχεδιασμούς περιλαμβάνεται η κατασκευή οικιστικών και παραθεριστικών συγκροτημάτων υψηλών προδιαγραφών, καθώς και η κατασκευή-εκμετάλλευση του Πύργου κατοικιών που πρόκειται να ανεγερθεί στην έκταση του Ελληνικού.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι η αγορά ακινήτων θα ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και η ζήτηση “ακριβών” αστικών και παραθεριστικών κατοικιών θα αυξάνεται σταδιακά, ωθώντας υψηλότερα τις τιμές. Αυξανόμενη ζήτηση αναμένεται από ξένους, επενδυτές και ενδιαφερόμενους για την απόκτηση της “Χρυσής Βίζας”

Ο όμιλος προγραμματίζει την ανέγερση 16 κατοικιών συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ. σε ιδιόκτητη έκταση στην περιοχή του Ελληνικού. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής το συγκρότημα θα έχει εμπορική αξία 6,5 εκατ.ευρώ.

Το δεύτερο project  αφορά τη δημιουργία συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών στις Καλύβες Χανίων. Στο σχεδιασμό προβλέπεται η ανέγερση 20 κατοικιών με προσδοκώμενη συνολική αξία πώλησης 4,5 εκατ.ευρώ.

Πολύ μεγαλύτερης κλίμακας είναι η επένδυση που σχεδιάζεται να γίνει στην έκταση του Ελληνικού, στο πλαίσιο του  συνολικού project ης Lamda Development.

Σε συνεργασία με τον αμερικανικό όμιλο Macklowe η Αβαξ συμμετέχει στο διαγωνισμό για την ανάληψη κατασκευής και την εκμετάλλευση του Πύργου Κατοικιών που πρόκειται να ανεγερθεί στο Ελληνικό.

Η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με  πληροφορίες, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πολλές ελληνικές εταιρείες κατασκευών και real estate, καθώς και από διεθνείς ομίλους επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα