Αγορές

«Τρέχουν» πάλι τα ελληνικά ομόλογα, ενισχύονται τα ευρωπαϊκά


Μίνι ράλι ξεκίνησε πάλι στα ελληνικά ομόλογα, που είχαν πιεσθεί μετά τις εκλογές και οι αποδόσεις τους είχαν ανακάμψει, απομακρυνόμενες από τα ιστορικά χαμηλά.

Κατά 16 μονάδες βάσης υποχωρεί σήμερα η απόδοση του 10ετούς, που «προσγειώνεται» στο 2,08%, ενώ τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές είχε προσεγγίσει το 2,40%.
Στο 1,12% διαμορφώνεται αυτή την ώρα η απόδοση του 5ετούς, περίπου 9 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Οι αγορές αξιολογούν θετικά τα μηνύματα από τις συνεχιζόμενες άτυπες διαβουλεύσεις κυβερνητικών παραγόντων με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών Θεσμών, που αφορούν  την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την τήρηση ανειλημμένων δεσμεύσεων, σε συνάρτηση με τα φορολογικά.

Στην άνοδο τιμών/αποκλιμάκωση αποδόσεων των ελληνικών χρεογράφων συμβάλλει και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, με την προοπτική κινήσεων ποσοτικής χαλάρωσης από πλευράς ΕΚΤ και μειώσεων των αμερικανικών επιτοκίων.

Όλα τα κρατικά χρεόγραφα της Ευρωζώνης ενισχύονται σήμερα. Οι αποδόσεις των ιταλικών υποχωρούν κατά 9 μονάδες βάσης, των γαλλικών διαμορφώνονται 3 μβ χαμηλότερα, των γερμανικών 2.

Διαβάστε επίσης