Τράπεζες

Τρ. Πειραιώς: Εφυγαν μόνον οι μισοί του RBU- Προσκλητήριο από Intrum


Μόνον κατά το ήμισυ πέτυχε η Τρ. Πειραιώς τον στόχο της να μετακινήσει 1.300 υπαλλήλους της στη νέα εταιρεία, που αναλαμβάνει τη διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των κόκκινων δανείων της, μαζί με την σουηδική Intrum.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες που έληγε η προθεσμία - είχε τεθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου -  την προτεινόμενη μετακίνηση αποδέχθηκαν περίπου 650 εργαζόμενοι στο τμήμα διαχείρισης κόκκινων απαιτήσεων (Recovery Banking Unit – RBU).

Έτσι η νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων αποκτά το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό για να ξεκινήσει τη λειτουργία της. Έναρξη η οποία έχει προσδιοριστεί για την 1η Οκτωβρίου.Ταυτόχρονα επιδιώκεται η κάλυψη θέσεων ευθύνης, με την προσέλκυση  στελεχών από την Τρ. Πειραιώς και από την αγορά.

Ήδη απευθύνθηκε πρόσκληση σε όλο το προσωπικό της Πειραιώς για κάλυψη θέσεων της νέας εταιρείας, που είτε δεν υπήρχαν στο RBU (οικονομική διεύθυνση, κανονιστική συμμόρφωση κ.ά.), είτε παραμένουν κενές.

Εκτιμάται ότι τελικά θα μετακινηθούν άλλοι 120-150 εργαζόμενοι σε άλλα τμήματα της Τρ. Πειραιώς, προκειμένου να  αναλάβουν συγκεκριμένα «πόστα».  Η τράπεζα θα δώσει και κάποια οικονομικά κίνητρα για αυτές τις αποχωρήσεις.

 

Διαβάστε επίσης