Διεθνή

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση


Αισιόδοξος για την πορεία της τουρκικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σημειώνοντας πως η κυβέρνησης κατάφερε μόλις σε δύο μήνες να αντιστρέψει την αρνητική οικονομική κατάσταση που επικρατούσε, μέσω μιας σειράς αποτελεσματικών μηχανισμών συντονισμού. 

Ειδικότερα, ο κ. Αλμπαϊράκ υπογράμμισε πως η μάχη κατά του πληθωρισμού θα παραμείνει βασική προτεραιότητα βραχυπρόθεσμα και πως η κυβέρνηση θα δώσει ώθηση σε μια εντατική μεταρρυθμιστική ατζέντα τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

«Αν και η Τουρκία αντιμετώπισε μια εξαιρετικά σοβαρή επιχείρηση κατά του νομίσματός της, των επιτοκίων και του πληθωρισμού της τον Αύγουστο, καταφέραμε να ανατρέψουμε αυτές τις οικονομικές επιθέσεις μέσα σε μόλις δυο μήνες», δήλωσε.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα προβλήματα λύθηκαν ήταν οι μηχανισμοί ταχείας λήψης αποφάσεων και συντονισμού που έφερε το προεδρικό σύστημα, υποστήριξε ο κ. Αλμπαϊράκ.

Κατά τον ίδιο,  όπως μεταδίδει το euro2day.gr, η Τουρκία τα πάει καλύτερα τώρα απ’ ότι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο σε όρους ισοτιμιών, CDS, επιτοκίων δανείων, προσθέτοντας πως τα μέτρα, που ελήφθησαν πρόσφατα από την κυβέρνηση, θα οδηγήσουν σύντομα σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Τα επόμενα πέντε χρόνια, είπε ο κ. Αλμπαϊράκ, η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην εκπλήρωση μιας σειράς διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε μια προσπάθεια να καταστεί η Τουρκία μια από τις ισχυρότερες παραγωγικές οικονομίες του κόσμου.

Διαβάστε επίσης