Διεθνή

Το Βερολίνο «καλωσορίζει» χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις ενόψει Brexit


Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται το Βερολίνο ενόψει Brexit, προκειμένου να καλωσορίσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν επιλέξει μέχρι σήμερα να εγγράφονται υπό το βρετανικό δίκαιο

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται συγκεκριμένο νόμο που θα τους επιτρέπει την μετατροπή τους σε γερμανική εταιρεία, χωρίς να επηρεάζεται το καθεστώς των χαμηλότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων που προβλέπονται από το βρετανικό δίκαιο. 

Ο νόμος, προσχέδιο του οποίου έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο Reuters, περιέχει λεπτομερώς τις προετοιμασίες που κάνει το Βερολίνο ενόψει Brexit.

Ένας άλλος νόμος που σχεδιάζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το newmoney.gr,  θα επιτρέπει στους Βρετανούς πολίτες να διατηρούν την αρχική τους υπηκοότητα όταν γίνονται Γερμανοί, για όσο μπορεί να διαρκέσει η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit. Δεν θα γίνεται το ίδιο με μη Ευρωπαίους πολίτες που θα πρέπει να παραδίδουν το αρχικό του διαβατήριο.

Ο νόμος για τις εγγραφές εταιρειών επηρεάζει περί τις 10.000 μικρές επιχειρήσεις στη Γερμανία που επιλέγουν να εγγραφούν ως βρετανικές εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και όχι ως γερμανικές υπό το γερμανικό Δίκαιο, λόγω των χαμηλότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων που προβλέπονται.

Υπό τους τρέχοντες κανονισμούς οι επιχειρήσεις αυτές θα έπρεπε να γίνουν γερμανικές εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (GmbH), και θα ήταν υποχρεωμένες να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο στα 25.000 ευρώ. Υπό τη νέα νομοθεσία δεν θα χρειάζεται επιπλέον κεφάλαιο όταν οι εταιρείες αλλάξουν προκειμένου να εγγραφούν σε γερμανικές.

Όπως είπε η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Καταρίνα Μπάρλεϊ «θέλουμε να βοηθήσουμε αυτές τις εταιρείες να κάνουν τις αναγκαίες προετοιμασίες». Ο νόμος αναμένεται να υιοθετηθεί κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης