Νέο Επιχειρείν

Το ΘΕΣγάλα ξεκινάει τη διάθεση γάλακτος στους αυτόματους πωλητές


Στους αυτόματους πωλητές οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται τυρί, άσπρο γάλα και σοκολατούχο γάλα

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή το απόγευμα η διάθεση γάλακτος με την έναρξη λειτουργία των πρώτων αυτόματων πωλητών γάλακτος στην Αθήνα από τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα. Οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν πλέον την δυνατότητα να πίνουν φρέσκο γάλα, υψηλής ποιότητας σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Η διάθεση θα γίνεται 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω ανατροφοδότησης των μηχανημάτων.

Στους αυτόματους πωλητές οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται τυρί,  άσπρο γάλα και σοκολατούχο γάλα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης σε Συνέντευξη Τύπου.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ξεκίνησε στη Λάρισα το 2011 επεκτάθηκε στη Θεσσαλονίκη και τώρα έρχεται στην Αθήνα. Όπως τόνισε ο κ. Βακάλης, η λειτουργία των Αυτόματων Πωλητών φρέσκου, παστεριωμένου γάλακτος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Λάρισα, πριν από ένα χρόνο βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Η διανομή στην Αθήνα θα γίνεται σε 10 ΑΤΜ γάλακτος σε Περιστέρι, Πειραιάς, Νίκαια, Αιγάλεω, Χαλάνδρι, Γαλάτσι, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Νέος Κόσμος.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα φέρνει το προϊόν χωρίς μεσάζοντες στον καταναλωτή. Ενώνει τον παραγωγό με τον καταναλωτή. Σύμφωνα με τον κ. Βακάλη πρόκειται, για μια θετική ενέργεια η οποία διασφαλίζει το μέλλον για 50 φάρμες και 100 παραγωγούς και υλοποιεί συνέργειες με επαγγελματικούς φορείς. Διαμορφώνει την τιμή στα μέτρα του παραγωγού και του καταναλωτή. 

Η ημερήσια παραγωγή ανέρχεται στους 120 τόνους με μερίδιο 10% στην εγχώρια αγορά και ετήσιο τζίρο 25 εκατ. ευρώ. Λειτουργεί σε ιδιαιτέρως εκσυγχρονισμένα πρότυπα. Έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος παραγωγής.

 Η δράση του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα περιλαμβάνει:
- Τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος των μελών του τόσο μέσω των αυτόματων πωλητών, όσο και σε συνεργασία με την εγχώρια γαλακτοβιομηχανία.
- Τη μείωση του κόστους παραγωγής για τα μέλη του, με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακος.
- Την ανάπτυξη συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα αλλά και της αγοράς.
- Κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει παράλληλα με την λειτουργία του.

Τιμές

Η τιμή του γάλακτος που θα πωλείται στα αυτόματα μηχανήματα είναι μόλις ένα (1) ευρώ το λίτρο και πενήντα λεπτά του ευρώ (0,50) το μισό λίτρο με τη χρήση προ-πληρωμένης κάρτας (η τιμή διαμορφώνεται στο 1,10 και 0,60 ευρώ αντίστοιχα χωρίς τη χρήση της προ-πληρωμένης κάρτας).

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να χρησιμοποιήσει το δικό του μπουκάλι.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο ΘΕΣγάλα είναι ο πρώτος Συνεταιρισμός που καθιέρωσε τα συμβόλαια διαθεσης γάλακτος για τις εκχώριες γαλακτοβιομηχανίες. Επιτάγχυνε την μείωση τους κόστους παραγωγής, μέσω συμβολαιακής γεωργίας με άλλους συνεταιρισμούς. μέσω των μαζικών αγορών εφοδίων και ίδρυσης κτηνιατρικού φαρμακείου. Εισήγαγε συστήματα ηλεκτρονικής διαχείρισης στις φάρμες. Παράλληλα, χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνολγίες στην άλμεξη των αγελάδων και την αποθήκευση του γάλακτος