ΕΥΖην

Το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Νέας Υόρκης επιστρέφει


Ο εμβληματικός θεσμός προβολής του ελληνικού σινεμά στις ΗΠΑ, το «Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης» επιστρέφει από τον Σεπτέμβριο, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας.

Το Φεστιβάλ αυτή τη φορά θα έχει θεματικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην Κρήτη, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από το νησί.

Η ανακοίνωση της επαναφοράς του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου έγινε στην 72η ετήσια εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Μανχάταν με αφορμή τη βράβευση του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου ως «Πρόσωπο της Χρονιάς», με μαζική παρουσία επιφανών στελεχών της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων, του εμπορίου, του τραπεζικού αλλά και του επενδυτικού κλάδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης (New York City Greek Film Festival) και γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, η οποία μίλησε για τη σημασία του φεστιβάλ στην ελληνική ομογένεια.

«Το New York City Greek Film Festival ξεκίνησε πριν από χρόνια από τη νοσταλγία των Ελλήνων για την πατρίδα τους και το παλιό καλό ελληνικό σινεμά. Σήμερα μαζί με τη νοσταλγία χέρι με χέρι στέκεται και η ανάγκη να επικοινωνηθεί το νέο πρόσωπο του ελληνικού πολιτισμού στην τρίτη γενιά των Ελλήνων που ζουν εδώ αλλά και τους φίλους του κινηματογράφου, των σινεφίλ όλων των εθνοτήτων που ζουν στη Νέα Υόρκη».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κλέι Μάιτλαντ απηύθυνε χαιρετισμό, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στα μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ συντονιστής της μεγάλης εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μάρκος Δρακωτός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της αποστολής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τα μέλη της Κοινότητας.

«Αυτός ο κόσμος γίνεται όλο και πιο διχασμένος και είναι πάντα σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον ανεξάρτητα από την κατάστασή μας ή την επιτυχία μας, γι' αυτό ενθαρρύνω όλους σε αυτή την αίθουσα να συμμετέχετε. Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ήταν πάντα ένας οργανισμός στον οποίο η κοινότητα μπορούσε να βασιστεί και μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται» ανέφερε ο κ. Δρακωτός.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τους δύο πρώην πρόεδρους του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και σπουδαίους νομικούς στις ΗΠΑ, Μπράιαν Ντιβάιν και Τζον Στρατάκης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα