ΕΥΖην

Θρίλερ με Αμερικανό τουρίστα στην πλατεία Συντάγματος! (φωτό και βίντεο)


Ένας Αμερικανός τουρίστας στην Ελλάδα, βρέθηκε σε επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Αυτό όμως είναι το λιγότερο που τον απασχολεί, καθώς, άθελά του είναι μπλεγμένος σε μια ιστορία συνωμοσίας από την οποία προσπαθεί να ξεφύγει.

Τον αν θα ξεφύγει, και πώς, η συνέχεια επί της οθόνης! Καλώς καταλάβατε. Είναι σκηνές από ταινία του Χόλυγουντ, που γυρίζονται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την Κυριακή της Αποκριάς και συνεχίζονται και σήμερα, Καθαρά Δευτέρα.

Πρόκειται  για την ταινία «Born to be Murdered», μια αμερικανοϊταλική παραγωγή, σε σκηνοθεσία του Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο και παραγωγή του Λούκα Γκουαντανίνο.

Είναι ένα κλασικό θρίλερ μυστηρίου, που αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα, του Μπέκετ, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας επικίνδυνης συνωμοσίας, σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο ηθοποιός Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, γιος του διάσημου Ντένζελ Ουάσιγκτον, που ερμηνεύει το ρόλο ενός Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας επικίνδυνης συνωμοσίας.

Γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί επίσης στα  Τρίκαλα, τα Μετέωρα, τα Ζαγόρια, και την Καλαμπάκα.

Χόλυγουντ το Σύνταγμα

tainia

Για τις ανάγκες της ταινίας, η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε κυριολεκτικά σε κινηματογραφικό πλατό.

Από το πρωί της Κυριακής είχαν κλείσει οι γύρω δρόμοι μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ σε ισχύ είχαν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης. Συγκεκριμένα στη Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμερικής και της πλατείας Συντάγματος, στη Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της και την πλατεία Συντάγματος. Αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και την Καθαρά Δευτέρα.

Οι σκηνές που γυρίστηκαν περιλαμβάνουν «μάχες», μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στους δρόμους γύρω από Σύνταγμα. Αρκετοί ήταν εκείνοι που περνώντας από το Σύνταγμα σταμάτησαν για να παρακολουθήσουν, πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα γυρίσματα.

tainia11

tainia22

 

 

 

Διαβάστε επίσης