Ελλάδα

Θριάσιο: Αρνητικά τα δύο ύποπτα κρούσματα


Αρνητικά είναι τελικά τα δύο ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού που εισήχθηκαν εσπευσμένα το βράδυ της Κυριακής στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Οι δύο νεαρές Κινέζες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα από τη Σιγκαπούρη.μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο από ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου είχαν μεταβεί αρχικά έχοντας υποψία ότι φέρουν τον κοροναϊό.

Η ειδική ομάδα του Θριασίου Νοσοκομείου, μόλις ενημερώθηκε για την άφιξη των δύο Κινέζων, σήμανε συναγερμό, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εργαζόμενοι με τις απαραίτητες μάσκες και ιατρικές ποδιές παρέλαβαν τα δύο ύποπτα περιστατικά προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Να σημειωθεί ότι οι ειδικές στολές για την παραλαβή και υποδοχή περιστατικών ισχύει σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μόνο στις περιπτώσεις που έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα ή αν το περιστατικό είναι υψηλού κινδύνου.

Οι δύο νεαρές γυναίκες εισήχθησαν στους θαλάμους που έχουν ορισθεί για τις περιπτώσεις αυτές ώστε να είναι απομονωμένες από τους υπόλοιπους ασθενείς. Δείγμα εστάλη στα εξειδικευμένα εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν εάν πρόκειται πράγματι για τον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης