ΕΥΖην

Θέμα ταινίας η περιβόητη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο "Newsnight"


Μια νέα ταινία, η οποία θα αφηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο οι συντελεστές της εκπομπής "Newsnight" του BBC εξασφάλισαν τη περιβόητη συνέντευξη με τον πρίγκιπα Άντριου το 2019 είναι στα σκαριά.

Σύμφωνα με το Deadline, η ταινία θα έχει το τίτλο "Scoop" και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο με την σκηνοθετική υπογραφή του Πίτερ Μόφατ (Peter Moffat).

Η ταινία είναι προσαρμοσμένη στο βιβλίο «Scoops: Behind the Scenes of the BBC's Most Shocking Interviews (Πίσω από τα παρασκήνια των πιο συγκλονιστικών συνεντεύξεων του BBC)», ένα βιβλίο που φέρνει στο φως εμπιστευτικές πληροφορίες για το πώς έγιναν ορισμένες από τις βασικές συνεντεύξεις στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Η παραγωγός της ταινίας Χίλαρυ Σάλμον (Hilary Salmon) ερωτηθείσα από το Deadline αν ο Χιου Γκραντ θα παίξει τον κεντρικό ρόλο, δήλωσε ότι όσον αφορά το κάστινγκ, «έχουμε, φυσικά, σκέψεις» αλλά πρόσθεσε ότι «ακόμη τίποτα δεν είναι οριστικό».

Η συνέντευξη στο «Newsnight», που μεταδόθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και πραγματοποιήθηκε από την Έμιλι Μέιτλις (Emily Maitlis), έγινε πρωτοσέλιδο στις βρετανικές εφημερίδες με πολλά αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις για τον πρίγκιπα Άντριου και είχε ως αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε μια ταπεινωτική παραίτηση από τα δημόσια καθήκοντά του.

Επί τρία τέταρτα της ώρας το τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ και όγδοος στη σειρά διαδοχής του Βρετανικού θρόνου, μιλούσε για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης με πρωταγωνιστή τον φίλο του πολυεκατομμυριούχο, Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν (Jeffrey Epstein), ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή και τις καταγγελίες της Βιρτζίνια Τζιούφρι προς το πρόσωπό του.

Υποστήριξε ότι η γνωριμία του με τον χρηματιστή είχε γι΄ αυτόν «κάποια σοβαρά ευεργετικά αποτελέσματα» σε μια περίοδο που είχε εγκαταλείψει την καριέρα του στο Βασιλικό Ναυτικό και είχε ξεκινήσει μια νέα σταδιοδρομία ως ειδικός αντιπρόσωπος εμπορίου και βιομηχανίας.

Ο πρίγκιπας Άντριου ισχυρίσθηκε ότι η κόρη του μεγαλοεκδότη εκατομμυριούχου Ρόμπερτ Μάξγουελ, η Γκισλέιν Μάξγουελ, ήταν αυτή που για πρώτη φορά τον έφερε σε επαφή με τον Επστάιν το 1999.

Ο σκηνοθέτης αλλά και σεναριογράφος της νέας ταινίας δήλωσε στο Deadline ότι το «Scoop» θα θίξει την συμφωνία και τα παρασκήνια της συνέντευξης με ένα ερώτημα να πλανάται στο αέρα «γιατί συμφώνησε (ο πρίγκιπας Άντριου) να το κάνει;»

Η ταινία θα εστιάσει και στη μυστικότητα που επικρατούσε μέχρι να δημοσιοποιηθεί, το άγχος και την πίεση της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρώθηκε η συνέντευξη, η Μέιτλις είπε στον πρίγκιπα ότι μπορεί να διορθώσει κάτι που είχε πει, αλλά εκείνος αρνήθηκε, νιώθοντας ότι η συνέντευξη είχε πάει «εξαιρετικά καλά», ανέφερε η Σάλμον.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις