Διεθνή

Θα πουληθεί η Thomas Cook


H Τhomas Cook θα πωληθεί στο σύνολό της ή τμηματικά, μετά την κατάρρευσή της, όπως δήλωσε ο Τούρκος επιχειρηματίας Neset Kockar, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με μερίδιο 8%.Ο Kockar  πρόσθεσε ότι η Thomas Cook οφείλει «μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια βρετανικές λίρες» σε τουρκικές επιχειρήσεις, τα οποία ίσως να μην πληρωθούν μετά την πώλησή της.

Ο μεγαλομέτοχος της Thomas Cook είναι επίσης  πρόεδρος της Anex Tour, που διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες  από  τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. H κατάρρευση της Thomas Cook δίνει ώθηση στις μετοχές της TUI καθώς και των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, easyJet και Ryanair.

Η μετοχή της TUI κερδίζει 7,1%, στις £900,80, η μετοχή της easyJet ενισχύεται 2,8%, στις £1.088 ενώ της Ryanair σημειώνει μικρότερη άνοδο, στα €10,07.
«Η κατάρρευση της Thomas Cook φέρνει κακές ειδήσεις για τους τουρίστες και τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, αλλά ενισχύει τις μετοχές που είναι πιο εκτεθειμένες στις αγορές της», δηλώνει ένας trader στο Reuters.

Στο Λονδίνο, η Data Group, που έχει την τουριστική επιχείρηση Jet2holidays, κερδίζει 8,7%, φτάνοντας το πιο υψηλό σημείο της από τις 21 Μαΐου. Η On the Beach κινείται 1,6% υψηλότερα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Neset Kockar, που έχει 8% μερίδιο στην εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε ότι η Thomas Cook οφείλει «μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια βρετανικές λίρες» σε τουρκικές επιχειρήσεις, τα οποία ίσως να μην πληρωθούν μετά την πώλησή της.

Ο Kockar είναι επίσης ο πρόεδρος της Anex Tour, με έδρα την Τουρκία, που δουλεύει κυρίως με τουρίστες από χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία.
H κατάρρευση της Thomas Cook δίνει ώθηση στις μετοχές της TUI καθώς και των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, easyJet και Ryanair, τη Δευτέρα.

Η μετοχή της TUI κερδίζει 7,1%, στις £900,80, η μετοχή της easyJet ενισχύεται 2,8%, στις £1.088 ενώ της Ryanair σημειώνει μικρότερη άνοδο, στα €10,07.
«Η κατάρρευση της Thomas Cook φέρνει κακές ειδήσεις για τους τουρίστες και τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, αλλά ενισχύει τις μετοχές που είναι πιο εκτεθειμένες στις αγορές της», δηλώνει ένας trader στο Reuters. Στο Λονδίνο, η Data Group, που έχει την τουριστική επιχείρηση Jet2holidays, κερδίζει 8,7%, φτάνοντας το πιο υψηλό σημείο της από τις 21 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης