Υγεία

Τέλος χρόνου για εμβολιασμούς υγειονομικών - Απαντούν με κινητοποιήσεις


Εληξε το "τελεσίγραφο" που είχε η κυβέρνηση στους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν: Από σήμερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Για να καλυφθούν τα κενά και οι όποιες αρρυθμίες, θα επιβαρυνθούν με πρόσθετη εργασία οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί. Πολλοί δεν θα μπορέσουν να πάρουν ούτε την προγραμματισμένη ετήσια άδεια τους να πηγαίνουν πίσω, αφού η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ανάκληση αδειών σε δημόσιες δομές υγείας.

Οι υγειονομικοί κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, προχωρώντας από σήμερα σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις έξω από τα νοσοκομεία.

Για αύριο  η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας (10 π.μ.-3 μ.μ.),  και συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στις κατά τόπους Υ.ΠΕ. και σε πύλες των νοσοκομείων στην υπόλοιπη χώρα.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει πάρει θέση υπέρ των εμβολιασμών, αντιτάσσεται όμως στην υποχρεωτικότητα.«Η ομοσπονδία μας έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. «Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα