Τουρισμός

Τέλος Σεπτεμβρίου σε λειτουργία το νέο, state-of-the-art αεροδρόμιο του Πεκίνου (vid)


Στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο, state-of-the-art αεροδρόμιο του Πεκίνου, στου οποίου το εσωτερικό μπορούμε να ρίξουμε τώρα μια κλεφτή ματιά.

Το Beijing Daxing International Airport θα εγκαινιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid Architects, με εμβαδόν 700.000 τετραγωνικών μέτρων θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται 45 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, με προοπτική να αυξήσει έως το 2025 τη δυναμικότητά του σε 75 εκατομμύρια τον χρόνο.

Τα κτίσματα "διακτινίζονται" από έναν μεγάλο χώρο στο κέντρο και όπως διευκρίνισε το αρχιτεκτονικό γραφείο η ιδέα «γεννήθηκε από αρχές μέσα στην παράδοση της κινεζικής αρχιτεκτονικής και χωροταξίας (feng shui) στην οποία διασυνδεόμενοι χώροι οργανώνονται γύρω από μια κεντρική αυλή».

Το καινούργιο αεροδρόμιο θα βρίσκεται στην εκ διαμέτρου αντίθετη μεριά του Πεκίνου από αυτήν στην οποία βρίσκεται το Capital International Airport, που ολοκληρώθηκε το 2008 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Το πρότζεκτ είναι το πρώτο αεροδρόμιο που ολοκλήρωσε το γραφείο Zaha Hadid Architects. Δεν θα είναι όμως το τελευταίο αεροδρόμιο που σχεδιάζει: πέρυσι, επελέγη στον διαγωνισμό για τον καινούργιο διεθνή αερολιμένα της Μουμπάϊ (Βομβάη) της Ινδίας.

Διαβάστε επίσης