Επιχειρήσεις

Teleperformance - Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Απόπειρα της εταιρείας να «μπλοκάρει» δικαστικά το σωματείο


Τη μη αναγνώριση του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) ως ισότιμου συνδικαλιστικού διαπραγματευτή για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στην Teleperformance Ελλάδας, επειδή το σωματείο αρνείται να εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ, ζήτησε την Πέμπτη 29/02 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η πολυεθνική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, τη δίκη αυτή προκάλεσε η ίδια η εταιρεία κατά του συνδικάτου, επιχειρώντας να κόψει το νήμα που μπορεί να συνδέσει συνδικαλιστικά όλες τις εταιρείες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Το επίδικο ήταν εάν και πώς ένα κλαδικό σωματείο μπορεί να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους σε έναν κομβικής σημασίας κλάδο, στον οποίο οι εργαζόμενοι χειρίζονται σύγχρονα προγράμματα νέων τεχνολογιών.

Το νομικό γραφείο Πίκουλα, που εκπροσωπεί την Teleperformance Ελλάδας, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται παρά για έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο στον οποίο οι εργαζόμενοι κάνουν αμιγώς τηλεφωνική επικοινωνία «βάσει ενός manual» στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί.

Το επιχείρημα αυτό που απαξιώνει και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας αντέκρουσε το συνδικάτο αλλά και οι μάρτυρες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις σύνθετες και υψηλής τεχνολογικής υφής διαδικασίες στις οποίες εισέρχονται ανάλογα με το πρότζεκτ στο οποίο εργάζονται κάθε φορά. Υπό την πίεση των ερωτήσεων η νομική πλευρά της εταιρείας αποδέχτηκε εν τέλει το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι μια πολυεθνική που στην Ελλάδα απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους, οι οποίοι εξυπηρετούν πελάτες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων οι Apple και Microsoft στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τους εργαζόμενους, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη δικαστική αίθουσα, ενημέρωσε ο Αλ. Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, ενώ ιδιαίτερα αποφασισμένος για την θετική έκβαση του αγώνα των εργαζομένων ήταν και Φεράτ Τουμ, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του νεοϊδρυθέντος επιχειρησιακού σωματείου στην Teleperfomance.

Πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του ΣΕΤΗΠ έκαναν η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. Η απόφαση εκκρεμεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα