Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Σε ΓΕΚ Τέρνα/AD Holdings τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ


Την τελική κατακύρωση του διαγωνισμού για τη ΛΑΡΚΟ στην κοινοπραξία των ΓΕΚ Τέρνα / AD Holdings ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα το μεταλλία και εγκαταστάσεις της Λάρκο περνούν στην ιδιοκτησία της κοινοπραξίας.

Συμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν μη συνδρομής των προϋποθέσεων για την ενεργοποίηση της ρήτρας εκατέρωθεν πλειοδοσίας στον διαγωνισμό που διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου για τη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται στη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ και περιλαμβάνουν:

α) το μεταλλείο της Λάρυμνας, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα και το μεταλλευτικό εργοστάσιο, εδαφικές εκτάσεις, και εκεί ευρισκόμενες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, και

β) το μεταλλείο του Λουτσίου, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα μαζί με εδαφικές εκτάσεις και τις εκεί ευρισκόμενες εγκαταστάσεις,

το ΤΑΙΠΕΔ προέβη την 30.01.2023 στην τελική κατακύρωση του διαγωνισμού στην κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings AG».

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό τίμημα του deal αναμένεται να ανέλθει στα 6 εκατ. ευρώ ενώ ο νέος ιδιοκτήτης θα παραλάβει το ενεργητικό της εταιρίας, απαλλαγμένο από βάρη πιστωτών και χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Ο ίδιος, λένε ενημερωμένες πηγές, θα αποφασίσει στη συνέχεια για τον αριθμό του προσωπικού που θα προσλάβει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα