Επιχειρήσεις

Νέος γύρος πλειοδοσίας για τη ΛΑΡΚΟ - Προτιμητέος επενδυτής η ΓΕΚΤΕΡΝΑ-AD για το εργοστάσιο


Στην τελική φάση μπαίνει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του μεταλλευτικού συγκροτήματος της ΛΑΡΚΟ, που επιχειρείται να πουληθεί μέσω δύο ξεχωριστών διαγωνισμών - έναν για το εργοστάσιο συν δύο μεταλλεία και δεύτερο για τα μεταλλεία Καστοριάς και Εύβοιας.

 Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ που "τρέχει" τον πρώτο διαγωνισμό αποφάσισε χθες να ανακηρύξει ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings.

Παράλληλα αποφάσισε να ξεκινήσει η διαδικασία πλειοδοσίας από τους προτιμητέους επενδυτές των δύο διαγωνισμών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, αν υπάρχουν δύο προτιμητέοι επενδυτές - ένας σε κάθε διαγωνισμό - καλούνται να υποβάλουν προσφορές και τον άλλο, ώστε τελικά να αναδειχθεί ένας πλειοδότης, που θα αναλάβει εν συνόλω το βιομηχανικό συγκρότημα και τα μεταλλεία.

Οι υποψήφιοι είναι δύο:

  • Η κοινοπραξία του ελληνικού κατασκευαστικού ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της εδρεύουσας στο Λιχτενστάιν AD Holdings, η οποία εκπροσωπεί και ελληνικά συμφέροντα. Η κοινοπραξία κατέθεσε προσφορές και στους δύο διαγωνισμούς, για το εργοστάσιο και τα μεταλλευτικά δικαιώματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα που προσφέρει συνολικά είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ.
  • Η ιρλανδική Commodity & Mining Insight (CMI) έχει προσφέρει τίμημα που δεν ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ μόνο στον διαγωνισμό για τα μεταλλευτικά δικαιώματα.

Με αυτά τα δεδομένα, η έκβαση της διαδικασίας πώλησης δεν έχει κριθεί. Στον νέο γύρο προσφορών η ιρλανδική εταιρεία θα έχει δυνατότητα να καταθέσει προσφορά για το εργοστάσιο, αλλά και η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να βελτιώσει τη δική της προσφορά για τα μεταλλευτικά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα