ΕΥΖην

Τα πιο απίστευτα super γιοτ στο λιμάνι Hercules του Μονακό


Τα πιο απίστευτα super γιοτ βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι Hercules του Μονακό, για το Yacht Show που εγκαινίασε ο πρίγκιπας Αλβέρτος την Τετάρτη με ένα γκαλά, παρουσία, μεταξύ άλλων, του διάσημου ζεύγους, Κέιτι Πέρι και Ορλάντο Μπλουμ.

Ο μεγιστάνας των καζίνο και του τομέα των κτηματαγορών, Στιβ Γουίν παρουσίασε την εκπληκτική θαλαμηγό του, «Aquarius» αξίας 215 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μήκους 92 μέτρων γιοτ του Γουίν είναι το μεγαλύτερο σκάφος που αγκυροβόλησε στο λιμάνι Hercules. Διαθέτει μπαρ και σαλόνι στο επίπεδο της θάλασσας, που βρίσκεται κάτω από την πισίνα με πυθμένα από γυαλί.

Δεν είναι σαφές εάν ο Γουίν απλά εκθέτει το πολυτελές σκάφος του για τους λάτρεις των γιοτ ή για πιθανούς αγοραστές, σύμφωνα με το Page Six, το οποίο δε παραλείπει να υπενθυμίσει ότι ο ίδιος κατηγορήθηκε για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά από πολλές γυναίκες, κατηγορίες που ο ίδιος απορρίπτει.

Η έκθεση θαλαμηγών του Μονακό πραγματοποιήθηκε από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Με σκάφη άνω των 30, 5 μέτρων που κοστίζουν κατά μέσο όρο ένα εκατομμύριο δολάρια το μέτρο, πολλά από τα πολυτελή γιοτ είναι απλή απόλαυση για τους δισεκατομμυριούχους. Μόνο 1% των γιοτ στην έκθεση αναζητούσε αγοραστή, ενώ τα υπόλοιπα ήταν εκεί για επίδειξη.

Στο Μονακό, αλλά ανοιχτά, καθώς δε μπορούσε να προσεγγίσει το λιμάνι λόγω μεγέθους, ήταν αγκυροβολημένο και το «Jubilee», 110μ., το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο, spa, beach club, πισίνα με τεράστια δεξαμενή ψαριών και πάνω από δύο χιλιόμετρα φωτισμού LED για να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο από την ακτή.

Jubilee

Πέρυσι, είχε χαρακτηριστεί το πιο ακριβό γιοτ που διατίθεται προς πώληση στον κόσμο και το μοναδικό στην κατάσταση «με το κλειδί στο χέρι», σύμφωνα με τους μεσίτες.

Το Jubilee φέρεται να είχε παραγγελθεί από τον εκλιπόντα εμίρη του Κατάρ, Χαλίφα Μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, το 2012.

Μετά τον θάνατό του, τον Οκτώβριο του 2016 σε ηλικία 86 ετών (έναν χρόνο προτού ολοκληρωθεί η κατασκευή του Jubilee) το γιοτ τέθηκε προς πώληση έναντι 323 εκατ. δολαρίων.
Στην ακτή του Μονακό ήταν και το 95,2 μέτρων «Kismet» του δισεκατομμυριούχου Σαχίντ Καν, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ και της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς. Το γιοτ είχε ναυλωθεί από τους Beyoncé and Jay-Z.

Kismet
Διαβάστε επίσης