Τουρισμός

Κέρκυρα: Σαν σκάφος από το μέλλον η θαλαμηγός του Ρώσου μεγιστάνα Αντρέι Μιχαλένκο


Όλα τα βλέμματα έχει καθηλώσει στην Κέρκυρα η θαλαμηγός του Ρώσου μεγιστάνα Αντρέι Μιχαλένκο, που έδεσε αρόδου στην περιοχή της Γαρίτσας. Μοιάζει με σκάφος που ήρθε από το μέλλον ή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. 

Η μοναδική θαλαμηγός έχει διάσταση 119 μέτρα μήκος και 19 μέτρα πλάτος. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 14 άτομα και έως 42 μέλη πληρώματος. Διαθέτει ελικοδρόμιο, επτά σουίτες με κρυστάλλινα αλεξίσφαιρα παράθυρα, η μία εκ των οποίων είναι 230 τετραγωνικά και φιλοξενεί τον Ρώσο μεγιστάνα. Η μέγιστη ταχύτητά της αγγίζει τα 26 ναυτικά μίλια την ώρα, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά γιοτ του κόσμου καθώς η αξία του ανέρχεται στα 390 εκατ. ευρώ.

H θαλαμηγός σχεδιάστηκε από τους Philippe Starck και Martin Francis, ενώ η ναυπήγησή της ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2008 από την εταιρεία Blohm + Voss στο Κίελ της Γερμανίας.

Ο δισεκατομμυριούχος κάτοχος του σκάφους Αντρέι Μιχαλένκο είναι ένας από τους δέκα πιο πλούσιους ανθρώπους στη Ρωσία. Η προσωπική του περιουσία αποτιμάται στα 6 δισ. δολάρια.

Άγνωστο παραμένει αν ο Αντρέι Μιχαλένκο βρίσκεται μέσα στο «διαστημικό» σκάφος και απολαμβάνει και ο ίδιος τις ομορφιές της Κέρκυρας και τα γαλάζια νερά του Ιονίου.

Διαβάστε επίσης