Αγορές

Τα ομόλογα, η Cisco και η εμπορική κόντρα ΗΠΑ- Κίνας έφεραν απώλειες στη Wall Street


Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι δεν αναμένει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για εμπορικά θέματα, πυροδότησε τις ανησυχίες για πιθανό εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών της υφηλίου με αποτέλεσμα να κοκκινίσουν τα ταμπλό στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Πιέσεις ασκήθηκαν και από τη νέα άνοδο στα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Cisco.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,11% ήτοι σε νέο υψηλό επταετίας, και η απόδοση του 30ετούς σημείωσε άνοδο κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,25%.

Εξάλλου τη θέση ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ «βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα ουδέτερο επίπεδο», διατύπωσε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της St. Louis Federal Reserve, James Bullard, τονίζοντας ότι οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων θα περιορίσουν την ανάπτυξη της οικονομίας και θα ασκήσουν πιέσεις στον πληθωρισμό.

Στο εταιρικό μέτωπο, απογοήτευση έφεραν στους επενδυτές τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Cisco Systems καθώς μπορεί τα καθαρά κέρδη να αυξήθηκαν στα 2,69 δισ. δολάρια, ωστόσο τα έσοδα διαμορφώθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκεκριμένα στα 12,46 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Walmart. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο 1,14 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στα 122,69 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 1,12 δολ. και έσοδα στα 120,49 δισ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,22% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 24.714 μονάδων.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Coca Cola ΕΕΕ -0,14% (+1,9%), Boeing (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Cisco Systems (-3,8%) και Walmart (-2,2%).

Πτώση 0,09% για τον S&P 500 στις 2.720 μονάδες, ενώ στο 0,21% έφτασαν οι απώλειες για τον Nasdaq στις 7.382 μονάδες, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στις μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix, Apple και Alphabet.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε αμετάβλητη στα 71,49 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.289 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έπιασε νέο υψηλό πέντε μηνών έναντι του ευρώ, σημειώνοντας οριακή άνοδο στο 1,1796 από 1,1807 την προηγούμενη μέρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα