Τουρισμός

Συζητήσεις Thomas Cook - Fosun Tourism "σε προχωρημένο στάδιο"


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της Thomas Cook με την Fosun Tourism και τις κύριες δανείστριες τράπεζες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων με νέα κεφάλαια ύψους 750 εκατ. σε Λίρες Αγγλίας.

Με την ολοκλήρωση των προτάσεων ο Οργανισμός Διακοπών θα βρίσκεται υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία της Fosun Tourism, ιδιοκτήτρια του Club Med, και η αεροπορική εταιρεία θα παραμείνει υπό την ιδιοκτησία της Thomas Cook Group plc.

Οι τράπεζες της Thomas Cook και οι κάτοχοι του χρέους της θα κατέχουν το υπόλοιπο τμήμα του Οργανισμού Διακοπών και της Αεροπορικής. Ο Οργανισμός Διακοπών και η Αεροπορική Εταιρεία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, όπως και σήμερα. Οι διακοπές και οι πτήσεις δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να ισχύουν και να λειτουργούν κανονικά.

Ο κ. Peter Fankhauser, επικεφαλής της Thomas Cook δήλωσε πως «όσοι ενδιαφέρονται για διακοπές μπορούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στο να ταξιδέψουν και να κλείσουν τις διακοπές τους με την Thomas Cook. Η μόνη μετακίνηση, αυτό το καλοκαίρι, αφορά τους 11 εκατ. πελάτες μας που έχουν κλείσει τις διακοπές τους μαζί μας, αυτό το καλοκαίρι».

Διαβάστε επίσης