Τουρισμός

Thomas Cook: Διευρύνθηκε η ζημία προ φόρων το πρώτο εξάμηνο


Η Thomas Cook Group ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για την αεροπορική της επιχείρηση και ότι η απώλεια προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019 είχε διευρυνθεί.

Ο βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός σημείωσε ότι για τους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, οι απώλειες προ φόρων ήταν 1,45 δισ. στερλίνες ($1,86 δισ.), σε σύγκριση με τη ζημία ύψους £303 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το MarketWatch, τα έσοδα για τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν £3,02 δισ. σε σύγκριση με τα £3,22 δισ. πέρυσι.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2019 έχει κατά 57% πουληθεί και είναι σε ευθυγράμμιση με την περσινή χρονιά.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων το δεύτερο εξάμηνο θα είναι λιγότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι. Η μετοχή της κάνει βουτιά πάνω από 20%.

Η Thomas Cook σημείωσε ότι η αβεβαιότητα των καταναλωτών από παράγοντες όπως το Brexit προκαλεί ανταγωνιστική πίεση, που σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να ξοδέψει περισσότερα σε προωθητικές δράσεις.

Διαβάστε επίσης