Αγορές

Συρρέουν κεφάλαια στα γερμανικά ομόλογα - Πέφτουν οι αποδόσεις


Συνεχίζονται οι μετακινήσεις κεφαλαίων στα κατά τεκμήριο «ασφαλέστερα» ομόλογα, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ παράλληλα απομακρύνεται η προοπτική ανόδου των επιτοκίων του ευρώ, μετά τις απαισιόδοξες προβλέψεις της Κομισιόν που χαμήλωσε τον πήχυ τον προσδοκιών για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Μεγάλη άνοδο σημειώνουν σήμερα οι τιμές ομολόγων του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης – οι αποδόσεις τους υποχωρούν αντιστοίχως. Κόντρα στη γενική τάση τα ιταλικά, που βρίσκονται υπό πίεση και οι αποδόσεις τους ανεβαίνουν, λόγω των  προβλέψεων της Κομισιόν ότι η Ιταλία θα εμφανίσει φέτος την μικρότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί σε χαμηλό δυόμισυ ετών και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 0,082%, ενώ πριν από δύο μήνες βρισκόταν στο 0,460%.
Ενισχύονται επίσης τα αυστριακά, φινλανδικά και ολλανδικά κρατικά χρεόγραφα, με τις αποδόσεις τους να κινούνται στα χαμηλά δυόμισυ ετών..

Συνεχίζεται σήμερα η καθίζηση των τιμών των ιταλικών – οι αποδόσεις τους σημειώνουν μεγάλη άνοδο. Τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα 5ετή και τα διετή, με άνοδο αποδόσεων κατά 12 και 10 μονάδες βάσης αντίστοιχα. Στο 2,99% διαμορφώνεται η απόδοση του δεκαετούς, 4 μβ πάνω από το χθεσινό κλείσιμο.

Στα επίπεδα της προηγούμενης μέρας  διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο  των συναλλαγών οι τιμές/αποδόσεις των ελληνικών κρατικών χρεογράφων, που βρέθηκαν υπό πίεση στις πρωινές συναλλαγές

Διαβάστε επίσης