Αγορές

Ράλι ευρωπαϊκών ομολόγων, πιέσεις στα ιταλικά και τα ελληνικά


Μεγάλες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και μετακινήσεις κεφαλαίων στα ομόλογα χαμηλού κινδύνου προκαλούν οι απαισιόδοξες προβλέψεις τη Κομισιόν για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία εκτιμάται ότι θα εμφανίσει φέτος επιβραδυνόμενο ρυθμό ανάπτυξης και χαμηλότερο πληθωρισμό

Μεγάλη άνοδο σημειώνουν σήμερα οι τιμές ομολόγων του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης – οι αποδόσεις τους υποχωρούν αντιστοίχως. Κόντρα στη γενική τάση τα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα, που βρίσκονται υπό πίεση και οι αποδόσεις τους ανεβαίνουν.
Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί σε χαμηλό δυόμισυ ετών και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 0,123%, ενώ πριν από δύο μήνες βρισκόταν στο 0,460%.
Ανάλογη αποκλιμάκωση παρατηρείται στα κρατικά χρεόγραφα Αυστρίας, Φινλανδίας, Βελγίου – και μικρότερη στα γαλλικά, τα δανέζικα και τα ολλανδικά.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ανεβαίνει αυτή την ώρα κατά 5,4 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται σε 3,958%. Στα χθεσινά επίπεδα κινούνται η τιμή και η απόδοση (,795%) του 5ετούς.
Ισχυρότατες πιέσεις δέχονται τα ιταλικά κρατικά χρεόγραφα. Η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει κατά 11,2 μονάδες βάσης, στο  2,948%

Διαβάστε επίσης