Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα το πρώτο crash test στην Πολιτική Γραμματεία


Οι διαφορές απόψεων που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το ιδεολογικοπολιτικό προφίλ, την  στρατηγική και την ιεράρχηση των στόχων του, αναμένεται να αναδειχθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.  Πάντως απότην πλευρά των διαφωνούντων δεν πρόκειται να υπάρξει ενιαίο κείμενο θέσεων και οι διαφωνίες θα εκφραστούν σε προσωπικό επίπεδο, ως απόψεις και προτάσεις προς συζήτηση.

 Είναι η πρώτη φορά που συνεδριάζει κομματικό όργανο μετά την εκλογή νέου προέδρου κι αυτό προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη στάση που θα τηρήσουν οι αντιμαχόμενες ομάδες και πόσο θα "τραβήξουν το σχοινί" ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ για προσωπικούς λόγους. Δεν πρόκειται όμως να αποφύγει την σκληρή κριτική για ζητήματα που αφορούν την "ταυτότητα" και τον προσανατολισμό του κόμματος και τις ευθείες βολές για όσα επιχειρεί να προκαθορίσει πριν από το Συνέδριο.

 Η συνεδρίαση θα αρχίσει σε τεταμένο κλίμα, αν είναι βάσιμες οι πληροφορίες για προηγηθείσα "κονταρομαχία" μεταξύ Παύλου Πολάκη και Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιστατικό διαψεύδεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Π. Πολάκης - που έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή των Επιτροπών, διατύπωσε επικρίσεις για «ελλιπή χειρισμό του ζητήματος των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας», τονίζοντας ότι το κόμμα δεν προέβαλε επαρκώς ένα εναλλακτικό μοντέλο φορολόγησης των υπερκερδών.

Τα βέλη αφορούσαν εμμέσως και τον πρώην τομεάρχη Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος, υπενθυμίζοντας ότι προεκλογικά τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και διάφορα στελέχη του κόμματος είχαν αναδείξει το θέμα με τον πρέποντα τρόπο.

Η Έφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου αποχώρησαν από την αίθουσα, εκφράζοντας τη δυσφορία τους για την κριτική στάση του Παύλου Πολάκη σ’ ένα ζήτημα που αφορούσε συνολικά το κόμμα.

Πολιτικοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα είναι οι τοποθετήσεις στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και οι αψιμαχίες ιδεολογικοπολιτικού περιεχομένου με τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα