Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοί κερδίζουν το χρίσμα για τις ευρωεκλογές- Φαραντούρης, Παππας, Μπεκατώρου στην Αττική


Πάνω από 55.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τουλάχιστον 6.000 φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στις χθεσινές εσωκομματικές προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος

Στην Αττική πρώτοι σε ψήφους αναδεικνύονται ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Φαραντούρης, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς και η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου.

Με βάση την μέχρι στιγμής καταμέτρηση,επικρατέστεροι για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις της εξάδας της Αττικής είναι ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τσίπρας και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου. Ακολουθούν με μικρή διαφορά οι δημοσιογράφοι Ευάγγελος Αντώναρος και Δημήτρης Παπανώτας

Αλλοι δύο δημοσιογράφοι προηγούνται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη και η Δώρα Τσαμπάζη είχαν μεγάλη διαφορά. Η πρώην βουλευτής Ολυμπία Τελιορίδου αναδεικνύεται πρώτη στην Δυτική Μακεδονία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εσωκομματική μάχη στην Κρήτη. Εκεί ο Βασίλης Κασσελάκης, ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος σε σταυρούς και τον ακολουθούσαν η Μαρία Καλουδιώτη και Μαρία Τζωρακάκη.

Στη Στερεά Ελλάδα τις δύο πρωτες θέσεις καταλαμβάνουν η Ελευθερία Γκλέτσου και ο Νάσος Παπαργυρόπουλος. Στη Δυτική Ελλάδα ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περιφέρεια της Ηπείρου ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις