Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στους νόμιμους τρόπους μετανάστευσης - «Ναι» στην τροπολογία για τις άδειες διαμονής


Την ανάγκη να υπάρχουν νόμιμοι τρόποι μετανάστευσης προς την Ελλάδα αντί για pushback τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ανακοινώνοντας την υπερψήφιση της τροπολογίας για τις άδειες διαμονής σε εργαζόμενους μετανάστες.

"H δύστροπη πραγματικότητα αναδεικνύει τα αδιέξοδα των πολιτικών και των κατά καιρούς, δηλώσεων. Σε ότι αφορά τα πατριωτικά ζητήματα βλέπουμε την δυσανεξία της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αργεί να φέρει τις εφαρμοστικές συμφωνίες γιατί υπάρχει λόγος από ότι αντιλαμβανόμαστε μετά την παρέμβαση του κ. Σαμαρά. Όσον αφορά τα μεταναστευτικά ζητήματα βλέπουμε ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και αυτό είναι τομή. Εμείς θα την ψηφίσουμε την τροπολογία( σ.σ. για τις άδειες διαμονής στους εργαζόμενους μετανάστες), τόνισε κατά την παρέμβασή του, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

"Τα σύνορα φυλάσσονται και θα φυλάσσονται, είναι καθήκον όλων μας και αυτό που κάνει η κυβέρνηση να θεωρεί ότι κάποιοι δεν το έκαναν, είναι εγκληματικό", συμπλήρωσε. Και συνέχισε:

"Θεωρώ θετικό γεγονός την αναγνώριση της ανάγκης νόμιμων διόδων μετανάστευσης και όχι για pushbacks. Είναι προφανής η πραγματικότητα για όσους την βιώνουμε στις περιφέρειες. Οι μέχρι τώρα προσεγγίσεις ότι θα αλλάξουν τον πολιτισμό, ότι είναι εν δυνάμει κίνδυνος, ότι υπονομεύουν την συνοχή της κοινωνίας, πήγαν στην άκρη, όταν η ανάγκη προέβαλε αδήριτη. Ελπίζω να είναι μήνυμα για όλους και περιμένουμε και άλλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση".

Και ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε: "Μην συγκρίνετε την περίοδο 2015-19 με το σήμερα. Η χώρα ήταν τότε πτωχευμένη. Αυτό αναλάβαμε να διαχειριστούμε και σώσαμε την κοινωνία από την πτώχευση. Όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές, σας θυμίζω ότι πέρασε 1.500.000 κόσμος από εδώ, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και οργάνωση θεσμών. Εμείς ξεκινήσαμε το υπουργείο Μετανάστευσης, τις δομές υποδοχής, με αδυναμίες, ανεπάρκειες, αλλά κυρίως χωρίς να τροφοδοτήσουμε με αντιμεταναστευτικά, αντιδραστικά αντανακλαστικά την ελληνική κοινωνία. Αντίθετα υπήρξε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς αυτούς τους ανθρώπους και αυτό το κρατάμε ως παρακαταθήκη".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα